Egyszerű diós-almás PALEO kalács:
Amikor kevés idő jut finomságot készíteni!
Hozzávalók:
4 nagy tojás
20 dkg darált dió
4 púpos evőkanál gesztenyeliszt /tuti jó lehet mandulaliszttel is :) /
4 evőkanál eritrit/Xilit
1/4 teáskanál fahéj
1/3 csomag foszfátmentes sütőpor
1 hámozott alma apróra kockázva
5-6 szem durvára tört dió/mandula díszítésnek a tetejére.
ízlés szerint mazsola!
Elkészítés:
Piskótát készítünk a hagyományos módon (sárgáját+eritritet kikevertem, beleszórtam minden egyéb hozzávalót - almát is, a fehérjét habbá vertem egy csipet sóval, a kétféle alapanyagot óvatosan összeforgattam, majd sütőpapírral bélelt sütőbe öntöttem), rászórtam a durvára tört diót, mely sütés során nagyon finom ízűre pörkölődött.
180 fokos sütőben - alsó-felső sütéssel - 40-45 percig sütöttem.
Ahhoz, hogy hamarabb hűljön, kivettem a formából és rácsra tettem még a sütőpapírral együtt. Azt akkor érdemes lehúzni róla, ha már legalább langyos.
Isteni finom csemege, nemcsak desszertnek, hanem reggelire is kávé mellé!
vaj, ghee, házi lekvár, felkockázva vanília öntettel máris "aranygaluska", csokiöntet... hmmmm.....
Állagra szaftos, puha, ruganyos.
Finom bele a különféle aszalt gyümölcs is, ha nem szeretnéd a dió ízét a fahéjjal elnyomni, a nélkül is nagyon finom lesz.