NAPRAFORGÓMAGLISZTES-LENMAGLISZTES FINOM PALEO KENYÉR :)
20 dkg LISZT: 2/3 lenmagliszt - 1/3 NAPRAFORGÓMAGLISZT
1 tk. sütőpor
1 kk. só
1-2 tk. fűszer ízlés szerint (pirospaprika...bors...)
3 egész tojás (jól felverve)
1 nagy e.k. kacsazsír/libazsír/kókuszzsír ízlés szerint
kb.1,5 dl víz (amennyit felvesz a tészta)
Ha van itthon, akkor napraforgómaggal szoktam még bolondítani, csak belekeverem a lisztbe !
Sütőt melegítsd elő 180°C-ra, állítsd alsó-felső sütésre, de ne légkeverésre,az túl szárít!
A liszteket mérd ki, tedd bele a fűszereket és a sütőport, majd a felvert tojásokat és a zsírt, tésztaszerűvé gyúrd jól össze. A massza legyen nedves, könnyen gyúrható, de nem folyós. Formázz belőle repedésmentes (jól simogasd el) kenyeret, kizsírozott 30x25cm-es tepsibe helyezd el, és süsd kb. 40 percig 180°C-on. Ha megsült, rácsra helyezve hűtsd ki, h. az alja is tudjon szellőzni.
TRÜKK:
Én alig-folyó csap alá szoktam tartani, és ott simítom jól el a nyers tésztát, hogy ne legyen rajat repedés ;) !