Paleo Gyümölcskenyerem:
Összevágok, illetve összekeverek mindenféle aszalt gyümölcsöt – mindegyikből egy maréknyit, ez 5 dekányi mennyiség (vörös áfonya, datolya, füge, aszalt szilva, mazsola, aszalt sárga barack…), darabolok hozzá diót,mandulát… majd keverek hozzá kb. ugyanannyi magliszt keveréket – tehát annyiszor kb. 5 dkg maglisztet ahányszor 5 dkg aszalványt használtam, 1 evőkanál kókuszzsírt, és 3 tojást, valamint annyi vizet, amennyit felvesz az egész massza. Ha aszalt gyümölcsből mondjuk összesen 25 dkg-ot használok, akkor értelemszerűen teszek hozzá 25 dkg maglisztet. Én felesben szoktam Paleo Gyümölcslisztet és Paleo Mandulamix-et használni…de ízlés dolga, bármilyen magliszt megfelel.
Ízlés szerint lehet édesíteni, szerintem a sok aszalvány miatt nem is nagyon kell.
Mézzel vagy Nyírfacukorral szoktam minimálisan.
Fűszerek: gyömbér, fahéj, szegfűszeg, reszelt citromhéj – ízlés szerint.
Jól összekeverem egy masszává, majd megsütöm. Érdemes olyan formát használni, ami csatos, vagy körben nyitható, mert a paleo tészták annyira „tömények”,h. a hagyományos formákba könnyen beleragadnak

a formát kókuszzsírral megkenem….liszttel nem! Alsó-felső sütésen sütöm, légkeverés nélkül!
Hidegen lehet szeletelni. Kiváló reggelire vagy csak napközben nassolni
