Hozzávalók:
- 20 dkg paleo liszt: 2/3 lenmagliszt, 1/3 paleo-kender ("liszt")
- napraforgómag, darabolt dió (vagy ízlés szerint bármely más mag )
- 1 tk. gluténmentes sütőpor
- 1 kk. só
- 4 egész tojás ("L"-es) felverve
- 1 nagy ek. kacsa v. libazsír
- kb. 1,5 dl víz
A sütőt előmelegítem 180˙C-ra.
Egy kisebb tepsit kikenek zsírral.
A paleolisztet, magokat, fűszereket összekeverem egy tálba,
majd hozzákevergetem a tojást, vizet, zsiradékot.
Könnyű, nedves masszát kell kapni. Repedésmentesre formázom, tepsibe teszem és
sütöm 40 percig, alsó-felső sütésen, de nem légkeveréssel, mert az kiszárítja.
Ha kiveszem, rácson hűtöm, h. alulról is szellőzhessen a tészta.
Info: a napraforgómag tartalmú kenyeret 5-6perccel tovább kell sütni,
mert kevésbé áll el, hajlamos bepenészesedni.
Ideális esetben 1 ember 5 napig fogyasztja ezt a kenyérmennyiséget!