PALEO -SAJTOS TALLÉR/ pogácsa:
Hozzávalók egy nagy tepsi mennyiséghez:
• 30 dkg szezámliszt
• 10 dkg reszelt kemény sajt
• 2 egész tojás
• Pici só
• Késhegynyi szódabikarbóna
• Víz
Elkészítés:
• A fenti hozzávalókat keverd össze, és önts hozzá annyi vizet, hogy egy ici-picit folyós legyen a tészta
• Tegyél sütőpapírt, vagy szilikonos lapot a nagyméretű sütőlapra
• A sütőlapon kell, hogy dolgozz, mert a tallér(pogi) nem bírja ki a munkalap és a sütőlap közötti utat:))
• A masszából szúrj ki egész kicsi körméretű tésztaszúróval (kupicával) korongokat, de legyen egy kis távolság a
kupacok között. A TÉSZTA EKKOR MÉG POGÁCSÁNAK NÉZ KI! – NO, LEHET, HOGY AZ IS MARAD:)
• Előmelegített sütőbe tedd be a tallérokat (HA SŰRŰBB A TÉSZTA, AKKOR POGI!)
• Süsd a sütit kb. 15-20 percig, közben nyugodtan ránézhetsz, hogy oda ne égjen … ÉS KÉSZ!!!