Paleo palacsinta gesztenyelisztből
Hozzávalók:
2 bögre gesztenyeliszt
2 bögre növényi tej (pl. rizs, mandula, stb)
2 tojás
1 evőkanál kókusz zsír, felolvasztva
csipet só
szőlőmagolaj a sütéshez
Keverd össze a tejet és a tojást, majd kisebb adagokban, hogy ne legyen csomós, keverd a gesztenyeliszthez. Tipp: a gesztenyelisztet szitáld át sűrű fém szűrőn! Add hozzá a felolvasztott kókusz zsírt. Kiolajozott palacsintasütőben hagyományos módon süss vékony palacsintákat.
Karamellás alma:
2 db nagyobb alma
marék mazsola
egy evőkanál kókusz zsír
1-2 evőkanál méz
őrölt fahéj ízlés szerint
Az almát hámozzunk meg, csumázzuk ki és vágjuk fel kisebb kockákra.
A kókusz zsírt olvasszuk meg, majd öntsük bele az almadarabokat és a mazsolát. Közepes lángon fedő alatt pároljuk, amíg az alma egy kicsit megpuhul (kb. 5 perc). Időnként rázogassuk meg a serpenyőt, hogy le ne égjen és az alma egyenletesen párolódjon.
Ha az alma megpuhult, vegyük le a fedőt, vegyük feljebb a hőt és pároljuk el az esetleges folyadékot. Öntsük a mézet az almára és 1-2 percig karamellizáljuk a gyümölcsöt.
A palacsintákat szórjuk meg fahéjjal, csavarjuk fel és öntsük rá a karamellizált almát.
Melegen tálaljuk.